Jos kaipaat mieleenpainuvia elämyksiä, suuntaa Etelä-Karjalaan. Etelä-Karjalan tapahtumat tarjoavat lomaelämyksiä ympäri vuoden. Alueen upea luonto sekä elävät maakuntakaupungit houkuttelevat matkailijoita sekä kotimaasta että ulkomailta. Etelä-Karjala on kattava sekoitus korkea- ja populaarikulttuuria, liikuntaa, urheilua sekä vilkasta kaupankäyntiä ja torielämää. Majoitu Etelä-Karjalassa kylpylässä, hotellissa, maatilalla tai vaikkapa laavulla. Etelä-Karjalassa riittää valinnanvaraa kaikenlaisille lomaseurueille lähditpä sitten matkaan lasten kanssa tai ystäväporukalla. Yöpyessäsi kaupungin keskustassa pääset helposti mukaan kaupungin vilinään ja tapahtumiin, jotka ovat suosittuja niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa. Maakunnasta löytyy myös tasokkaita mökkejä upeilla rantamaisemilla ja luonnon tarjoamalla rauhalla. Etelä-Karjalasta löydät monenlaisia tapahtumia ja osa niistä vaihtelee vuosittain. Kannattaa katsastaa tulevan lomasi tapahtumat esimerkiksi Etelä-Karjalan tapahtumakalenterista, jonka löydät helposti netistä.

Etelä-Karjalan tapahtumat seitsemässä kunnassa

Etelä-Karjalaan kuuluu yhdeksän kuntaa, joiden alueelle Etelä-Karjalan tapahtumat sijoittuvat. Nämä kunnat ovat Imatra, Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale ja Taipalsaari. Suurimmista kaupungeista, Imatralta ja Lappeenrannasta, löydät vilkkaimmat tapahtumat. Imatralla voitkin esimerkiksi kesällä nauttia suurten jazzorkestereiden ja alan parhaimmistoon kuuluvien muusikkojen esityksistä, kun Imatra Big Band Festival jälleen polkaistaan käyntiin juhannuksen jälkeisellä viikolla. Jos musisointi kiinnostaa sinua itseäsikin, voit osallistua myös suositulle Imatran Big Band -kesäkurssille, jonka kapellimestareiksi valitaan vuosittain maailmankuulu alan huippunimi. Imatralla järjestetään kesällä 2017 myös kansainvälinen Mustan ja Valkoisen teatterifestivaali, jonka teemana on “koko maailma on näyttämö”. Tuolloin katsojille tarjoillaan monipuolinen kattaus sirkusta, katumusiikkia, nykytanssia, lastenteatteria, draamaa ja elokuvaa. Lippuja tapahtumiin voi ostaa Ticketmasterista.

Lappeenranta on tunnettu hyväntuulisten ja välittömien ihmisten maaseutukaupunkina, jonka vilkas tori sekä perinteikäs satama ovat jo itsessään eläviä matkailunähtävyyksiä. Myös Lappeenrannan sijainti suuren Saimaan rannalla tekee siitä matkailukohteena poikkeuksellisen hienon, ja kohdetta ei turhaan sanota Idän helmeksi. Lappeenrantaan tullessa kannattaa tehdä laivaretki Saimaan kanavalle ja käydä samalla pikavisiitillä Viipurissa. Lappeenrannasta löytää myös mielenkiintoisia tapahtumia. Esimerkiksi kesällä voit varata liput kesäteatteriin, joka sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Saimaan ympäröimällä mäkisellä niemellä. Samalla alueella pääset myös tutustumaan kaupungin museoon ja Suomen vanhimpaan ortodoksiseen kirkkoon. Alueelta löytyy myös tunnelmallisia ravintoloita ja kahviloita. Etelä-Karjalan tapahtumat tarjoaa Lappeenrannassa ronskia ja välitöntä karjalaista elämänmenoa, mikä näkyy kesäteatterin ohjelmistossa esimerkiksi humoristisella, maaseutuelämään sijoittuvalla näytelmällä nimeltään Aikamoisia akanketaleita.

Tapahtumia urheilun ja paikalliskulttuurin ystäville

Etelä-Karjalan tapahtumat tarjoavat myös erilaisia urheilu- ja liikuntatapahtumia. Esimerkiksi heinäkuun alussa Savitaipaleella järjestetään juhlaravit, jossa pääsee jännittämään oman suosikkiravurin puolesta. Luvassa onkin vilkas tapahtuma, jossa kisajännityksen lisäksi pääsee ihastelemaan komeita hevosia. Savitaipale sijaitsee 40 kilometrin päässä Lappeenrannasta. Etelä-Karjala tarjoaa mielenkiintoisia tapahtumia ympäri vuoden. Yksi omalaatuisimmista on avoimet pilkkikisat, jotka järjestetään Lemin Kotalahdella idyllisissä Saimaan maalaismaisemissa. Moottoriurheilun ystäviä taas hemmotellaan kesäisin Imatralla, kun vuosittainen IRRC-sarjan moottoripyöräkilpailu, Imatran ajo taas pyörähtää käyntiin. Imatran ajo on Suomen suosituimpia kesäisiä moottoriurheilutapahtumia ja esimerkiksi kesällä 2016 kilpailuun osallistui noin 42 000 katsojaa. Imatran ajoon liittyy myös virallinen jatkotapahtuma nimeltään Pitstop Party, jolloin Virran puistossa pääsee kuuntelemaan suomalaisia ja ulkomaalaisia rock-yhtyeitä.

Alueen historiasta kiinnostuneille Etelä-Karjalan tapahtumat tarjoavat paljon nähtävää. Esimerkiksi Lappeenrannan museo tarjoaa mielenkiintoisen näyttelyn, jossa pääsee tutustumaan kolmen karjalaisen kaupungin eli Lappeenrannan, Viipurin ja Käkisalmen kaupunkien historiaan. Näille kaupungeille luonteenomaista on niiden sijainti idän ja lännen rajalla, ja kaupunkien kehitykseen ovat voimakkaasti vaikuttaneet suhteet venäläisten kanssa. Näyttelyssä pääset tutustumaan Viipurin pienoismalliin sellaisena, kuin Viipuri oli ennen talvisotaa. Museossa on myös pienoisteatteri, jossa pääset katsomaan Lappeenrannasta, Viipurista ja Käkisalmesta kertovia filmejä. Näyttelyyn kannattaa tulla myös lasten kanssa, sillä lapsille on siellä varattu omaa toimintaa, kuten oma näyttelynsä lapsille sekä leikkinurkkaus.

Etelä-Karjalan tapahtumat tarjoavat jokaiselle jotakin

Monipuolinen valikoima kulttuuria, urheilua, taidetta ja musiikkia takaavat, että Etelä-Karjalan tapahtumat tarjoavat jokaiselle matkailijalle jotakin. Suomen itäisimmässä maakunnassa pääset nauttimaan lomasta upeissa Saimaan maisemissa ja tunnelma alueella on mitä todennäköisimmin letkeä ja välitön, sen takaavat alueen iloisina pidetyt asukkaat. Tulevan lomasi Etelä-Karjalan tapahtumat vaihtelevat jonkin verran vuodesta toiseen. Esimerkiksi Suomen 100-vuotisjuhlavuonna järjestetään Etelä-Karjalassakin omat erityistapahtumansa. Kannattaa tarkistaa tulevan loman tapahtumat netistä ja sitten vain lomaa suunnittelemaan. Etelä-Karjalan kaupunkeihin on hyvät liikenneyhteydet ja pääset matkustamaan niihin myös julkisilla kulkuvälineillä. Esimerkiksi Helsingistä on Imatralle autolla alle neljän tunnin matka ja Lappeenrantaan pääset Helsingistä alle kolmessa tunnissa. Kun Imatran tapahtumat kutsuvat sinua, kannattaa samalla käydä ihailemassa Imatran koskea, joka muuten on Suomen vanhin matkailunähtävyys.