Suomalaisia pidetään toisinaan pidättyväisenä ja ujona kansana, joka välttelee sosiaalisia tapahtumia. Tämä pitää ehkä paikkansa talvella, mutta kesällä Suomessa todella tapahtuu! Suomen suvi on täynnä erilaisia tapahtumia, ja kesällä tapahtumia Suomessa järjestetäänkin jokaisessa kunnassa ja kylässä. Vuonna 2017 tapahtumia Suomessa löytyy jopa enemmän kuin muina vuosina, sillä tänä vuonna juhlitaan Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä. Suomen kunniaksi järjestetään siis tulevana kesänä jos jonkinlaista kansanjuhlaa ja festivaalia. Kaikki tapahtumat eivät tietenkään liity juhlavuoteen. Suomen kesä on täynnä musiikkifestivaaleja, joilla voi törmätä tämän hetken kuumimpiin artisteihin. Kesällä artistit kiertävätkin Suomea, ja monet muusikot keikkailevat kesällä joka viikonloppu. Mitä ikinä kesältä haluatkaan, Suomen kattavasta tapahtumatarjonnasta löydät varmasti mieleisesi aktiviteetin!

Tapahtumia Suomessa festarikävijälle

Kesän tunnetuimpia tapahtumia Suomessa ovat ainakin erilaiset festarit. Suurimpia nuorten suosimista rock- ja popmusiikin festivaaleista ovat Ruisrock Turussa, Provinssi Seinäjoella ja Ilosaarirock Joensuussa. Nämä kolme suurta tarjoavat katsauksen Suomen eturivin artisteihin. Kovin kauaksi ei festareille haluavan kuitenkaan tarvitse kotoaan lähteä, sillä jonkinlaiset festarit järjestetään lähes jokaisessa suuremmassa ja vähän pienemmässäkin kunnassa. Esimerkiksi Imatralla juhlitaan tänä vuonna jo kolmatta kesää putkeen ysärihittien tahdissa, kun Imatra Go 90’s -festarit polkaistaan käyntiin heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Lappeenrannassa kesä taas aloitetaan Lappeefestillä kesäkuun alkupuolella, ja Suomen tunnetuimmat kaupunkifestarit Flow ja Tammerfest juhlitaan Helsingissä ja Tampereella. Kaikille festivaaleille yhteisiä piirteitä ovat iloinen juhlakansa, mahtava tunnelma ja hyvä musiikki.

Musiikillisia tapahtumia Suomessa järjestetään myös muille kuin populaarimusiikista kiinnostuneille. Savonlinnan oopperajuhlat ovat hyvä esimerkki musiikkijuhlista, joissa on kyse muista kuin eturivin artisteista. Koko kuukauden kestävät oopperajuhlat ovat nousseet jo lähes kulttimaineeseen ja ne ovatkin muodostuneet kesän kohokohdaksi monelle oopperasta kiinnostuneelle. Myös Seinäjoen tangomarkkinat houkuttelevat iskelmän ja tangon ystäviä katsomaan, kenestä tänä vuonna kruunataan vuoden tangokuningas tai tangokuningatar. Muita esimerkkejä musiikkitapahtumista ovat Tapsan tahdit Nokialla, Tammerkosken sillalla -musiikkitapahtuma Tampereella ja Pohjois-Karjalan puolella Lieksassa juhlittavat Vaskiviikot, jotka täyttävät pienen kylänraitin taidokkailla musiikkiesityksillä. Suomen kesää siis todella vietetään musisoiden, ja juuri musiikkitapahtumat ovatkin monelle niitä aidoimpia kesätapahtumia, joiden voimalla jaksaa taas yli koko pitkän talven.

Kesässä on suuren urheilujuhlan tuntua

Muunkinlaisia tapahtumia Suomessa osataan järjestää. Urheilu on aina ollut lähellä suomalaisten sydäntä, ja maa täyttyykin kesäisin erilaisista urheilutapahtumista. Urheilutapahtumien kesä starttaa kesäkuun puolessa välissä Joensuussa suunnistuksen merkeissä. Joensuussa suunnistetaan tänä vuonna perinteinen Jukolan viesti ja juhlavuoden kunniaksi myös Suomi 100 Venlojen juhlaviesti. Tuhannet suunnistajat suuntaavat tänä kesänä siis Pohjois-Karjalaan Pielisen rannoille. Mukana on niin ammattisuunnistajia kuin työporukoitakin. Luvassa on varmasti todellinen jännitysnäytelmä. Heinäkuun alussa puolestaan urheillaan veden äärellä Etelä-Savossa, kun Sulkavan suursoudut käynnistyvät niin ikään Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden juhlatunnelmissa. Suursouduissa on luokkia kaikenpituisille matkoille ja kaikenkokoisille veneille. Mukaan voi lähteä vaikka kirkkoveneellä tai kajakilla. Kaksipäiväinen retkisoutu on tapahtuman kohokohta. Soutamaan voivat lähteä kaikki ammattilaisista amatööreihin.

Urheilullisia tapahtumia Suomessa on muitakin. Eteläsavolaiset selvästi hallitsevat suuret urheilutapahtumat, sillä heinäkuun puolivälissä järjestetään Finntriathlonin osakilpailu Joroisilla. Joroisten puolimatkan triathlon onkin vanhin Suomessa järjestettävä triathlontapahtuma. Voimamiehet ja -naiset ovat päässeet mittelemään kestävyydestään Joroisilla jo vuodesta 1983 asti. Todellinen kestävyysurheilun juhla on luvassa tänäkin vuonna, kun joukko kuntourheilijoita lähtee taistelemaan 1900 metrin uinnissa, 90 kilometrin pyöräilyssä ja 21 kilometrin juoksussa. Kaikki urheilusuoritukset tehdään peräkkäin ilman taukoja. Tähän ei ihan jokainen pystykään. Hieman kevyempää koitosta etsivä voi kuitenkin ilmoittautua esimerkiksi Helsinki City Run -puolimaratonille, joka juostaan vuosittain Helsingissä toukokuun puolivälissä. Muitakin urheiluun liittyviä tapahtumia Suomessa toki kesäisin järjestetään. Lajeja löytyy uinnista ratsastukseen ja yleisurheiluun. Voit osallistua joko katsojana tai lähteä itse haastamaan itseäsi. Esimerkiksi Jukolaan on helppo lähteä mukaan kaveriporukan kanssa. Tärkeintä ei ole voitto tai sijoitus, vaan liikunnan riemu ja hauskanpito!

Nauti Suomen suvesta markkinoilla tai kyläjuhlilla

Kesäisin erilaisia tapahtumia Suomessa järjestetään jokaisessa kylässä tai pitäjässä. Lavatansseja, toripäiviä ja iltamia löytyy joka kunnasta Lohjalta Inariin. Lisäksi suurempia kyläfestivaaleja järjestetään joka kylällä ainakin yhdet kesässä. Pielavedellä Pohjois-Savossa pääset nauttimaan aitoa Pielaveden muikkua ja markkinatunnelmaa heinäkuun alussa järjestettävillä Muikkuvestivaaleilla. Naapuripitäjä Keitelekin juhlistaa kesää Keitele-päivillä. Vastaavia tapahtumia löydät varmasti, missä päin Suomea sitten liikutkaan. Viime vuosien suosituimpia tapahtumia Suomessa ovat olleet myös kaupungista toiseen liikkuvat suurmarkkinat. Kesäisin suurmarkkinat voit löytää niin Lappeenrannasta kuin Vaasastakin. Markkinoilla on usein satoja pieniä kojuja, joista voit ostaa esimerkiksi aitoa ranskalaista patonkia tai pitkään kypsytettyä italialaista parmaggiano reggiano -juustoa. Markkinoilta löytyy myös englantilaista toffeeta ja kauniita käsitöitä. Missä ikinä kesällä liikutkaan, löydät varmasti itsellesi mieluisen tapahtuman.